“Жахливий снігопад хлине на цю область України прямо завтра, дикий холод триматиметься у регіоні цілий тиждень”: синоптики про сніг у квітні

Синоптики попереджають про початок нового похолодання в Україні. Мешканцям однієї з областей навіть варто готуватися до опадів у вигляді снігу.

Як інформує “УНІАН”, 26 квітня, середу, в західних областях вдень і в більшості північних, центральних та Одеській областях очікуються помірні дощі.

В Карпатах дощі будуть з мокрим снігом. На решті території переважно без опадів.

Температура вночі 3-10°, вдень у західних, Житомирській, Вінницькій областях 6-11°, на решті території 13-18°, у східних та південних областях – до 21°.

Погода 27 квітня

У четвер, 27 квітня, очікуються невеликі, а вдень у більшості центральних, південних та східних областей помірні дощі. В західних областях буде без опадів.

Температура вночі становитиме 1-8° тепла, у західних областях на поверхні ґрунту заморозки 0…-3°, вдень 8-13° тепла; у південних та східних областях вночі 5-10°, вдень 16-21°.

Погода 28 квітня

Перед вихідними вночі на Лівобережжі, в Одеській та Миколаївській областях, вдень у східних та південно-східних областях прогнозуються короткочасні дощі, місцями грози; на решті території без опадів.

Температура на Лівобережжі вночі становитиме 6-12°, вдень 15-20°; на решті території країни вночі 1-7° тепла (у західних, більшості північних та центральних областей на поверхні ґрунту місцями заморозки 0…-3°); вдень 8-14° тепла, на Закарпатті 12-18°. На високогір’ї Карпат вночі 0-5° морозу, вдень 1-7° тепла.

Як інформує “Transkarpatia”, згідно останнім метеоданим супутників погоди в гірських районах Закарпаття, нічна температура опуститься до позначки -5 градусів в низинах заморозки, денна в буде в межах +4+11 Цельсія, місцями пройдуть дощі у високогір’ях сніг.

Така погода протримається в області до кінця тижня.

За довгостроковими спостереженнями синоптиків в ці дні температура повітря в краї у 1926 році піднімалася до позначки +33 градуси, а холодніше було в 1921 році -5.9 морозу.

Читайте також  Якою буде погода на вихідних в Україні: синоптики здивували прогнозом

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.