Не лише вручати повістки, тепер ТЦК можуть складати адмінпротоколи незалежно від місця реєстрації

За порушення правил військового обліку тепер адмінпротоколи можуть складати скрізь.

У квітні цього року Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою розширює повноваження ТЦК. Тепер вони можуть вручати повістки військовозобов’язаним будь-де незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку. Відповідно протоколи за порушення правил військового обліку також можуть складати скрізь.

Якщо раніше адмінпротокол про порушення військового обліку міг складати лише той ТЦК, де військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку, то з ухваленням постанови це зможуть робити будь-який ТЦК незалежно від місця реєстрації порушника.

Порушення правил військового обліку та складання адмінпротоколів
Як це виглядає тепер роз’яснив юрист Владислав Юрчак.

Наприклад, особа перебуває на обліку в Києві знаходиться в Ужгороді де їй вручають повістку. За цією повісткою йому потрібно з’явитись до ужгородського центру комплектування у зазначений на повістці час для уточнення військово-облікових даних.
Військовозобов’язаний не з’являється у належний час до ТЦК.
В такому разі керівник ужгородського ТЦК та СП накладає на особу адміністративне стягнення за ігнорування повістки та не явку до ТЦК.
Юрчак зазначив, що норми КУпАП не містять вказівки щодо необхідності дотримання будь-яких принципів територіальності. Вони лише визначають, керівники ТЦК та СП. від імені ТЦК та СП можуть розглядати справи про адмінправопорушення та мають право накладати відповідні стягнення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.