НМТ-2023: як подати заявку та які нововведення чекають на абітурієнтів

В Україні триває реєстрація на складання Національного мультипредметного тесту
Вже другий рік поспіль українські випускники складають замість ЗНО мультитест. Як зареєструватись на участь у тестуванні та що нового у цьогорічних вступних іспитах, розповідає сайт svoboda.

Реєстрація на складання Національного мультипредметного тесту в Україні розпочалася 3 квітня і триватиме до 3 травня. Зареєструватися на участь в іспитах необхідно онлайн, традиційно – на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Для того, щоб це було зробити простіше, на сайті УЦОЯО створили спеціальну відеоінструкцію.

Що потрібно для реєстрації
Для участі в НМТ, потенційному вступнику потрібно самостійно створити персональний кабінет на сайті центру оцінювання якості освіти, внести туди персональні дані, завантажити документи (паспорт, ідентифікаційний код та документ, що підтверджує наявність повної загальної середньої освіти) та сформувати сертифікат НМТ (роздрукована версія сертифіката є необхідною для допуску учасника до екзаменаційного пункту).

За кордоном також можна скласти тести
Скласти вступні іспити до українських вишів можна буде щонайменше у 21 країні світу. Зокрема, майже в усіх країнах Європи, США та Канаді. Міністерство освіти й науки і досі постійно працює над збільшенням кількості закордонних екзаменаційних пунктів.

Національний мультитест абітурієнти складатимуть у спеціальних аудиторіях, як в Україні, так і за кордоном. НМТ–2023 міститиме завдання з трьох предметів. З них – два обов’язкових (українська мова та математика), третій – на вибір (історія України, іноземна мова, біологія, хімія або фізика).

Всього на здачу тесту дається 180 хвилин (торік тривалість тестування складала 120 хвилин). Час між екзаменаційними блоками абітурієнт розподіляє самостійно. Дати іспитів вже відомі. Основна сесія відбудеться з 5 по 24 червня. Додаткова – з 11 по 24 липня.

Читайте також  Скільки абітурієнтів отримали максимальний бал з української мови та історії України на ЗНО: неочікувані результати

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.