Чи може знятий з військового обліку чоловік виїхати за кордон: Пояснення адвоката

В Україн адвокати звернули увагу на важливу ситуацію, пов’язану з забороною виїзду військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

Він зауважив, що рішення Верховного суду України підтримує рішення апеляційного суду щодо того, що зняття з військового обліку не дає дозволу на виїзд з України. Ця постанова була видана 9 березня 2023 року.

Про це в своєму відео розповів адвокат Тарас Никифорчук.

Адвокат пояснив, що для виїзду за кордон військовозобов’язаним чоловікам потрібен не лише паспорт громадянина України, а також військовий квиток з відміткою про виключення з військового обліку відповідно до пункту 6 частини 6 статті 37 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу”.

Це означає, що якщо особа була раніше засуджена за тяжкий злочин та знята з військового обліку, вона не може бути призвана на службу в Збройних Силах України та не може отримати дозвіл на виїзд з країни.

Адвокат зазначив, що існує чіткий перелік осіб, які можуть отримати дозвіл на виїзд з України, і це робиться для того, щоб військовозобов’язаних чоловіків не випускали з країни, навіть якщо вони мають відстрочку, наприклад, як студенти або викладачі.

Адвокат закликав уважно стежити за законодавством та ретельно перевіряти умови для виїзду за кордон для військовозобов’язаних чоловіків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.