Сходження благодатного вогню в Єрусалимі 2023: Що він означає

Велику суботу, 15 квітня, в єрусалимському храмі Гробу Господнього відбудеться щорічна урочиста церемонія сходження Благодатного вогню. Церемонія розпочнеться близько 12:30 за київським часом. За традицією вона відбуватиметься у Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі, пише Телеграф.

Сходження Благодатного вогню можна було спостерігати онлайн, оскільки весь світ здійснюватиме трансляція з храму.

У 2023 році присутність віруючих у Храмі Гробу Господнього буде обмежена до 2000 осіб. Це з загостренням ізраїльсько-палестинського протистояння. Заходи безпеки навколо храму будуть посилені: поблизу буде близько 200 поліцейських, а вулиці довкола перегородять блокпостами.

Трансляцію сходження благодатного вогню 2023 можна буде переглянути на YouTube о 12:30 за київським часом.

Що означає Благодатний вогонь
Благодатний вогонь у перекладі з грецької мови має значення Святе світло. Так називається вогонь у великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії).

Цей вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового. А винесення Благодатного вогню в Єрусалимі уособлює вихід із Гробу “Світла Істинного” – воскреслого Спасителя Ісуса Христа. Його поява напередодні Великодня за молитвами патріарха, духовенства та паломників вважають “дивом сходження Благодатного вогню”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.