ВЛК по-новому: в Україні серйозно змінили правила проходження медкомісії, що зміниться

В Україні по-новому працюватиме ВЛК
Чимало військових та призовників скаржаться на роботу військово-лікарських комісій (ВЛК). Особливо це стосується захисників із пораненнями, яким важко вистояти довгі черги. Тому Верховна Рада у вівторок, 11 квітня, підтримала законопроєкт №9154 про внесення зміни до роботи ВЛК.

Зокрема, народні депутати схвалили пропозицію, що ВЛК мають бути створені не лише за військкоматів, а й військові зможуть пройти обстеження комісії у лікарні.

Це означає, що в країні при звичайних районних лікарнях та поліклініках можуть незабаром з’явитися ВЛК, що полегшить військовим їхнє проходження.

Варто зазначити, що за цей документ народні депутати проголосували здебільшого – 311 осіб його підтримали. Ця тема справді останніми днями активно обговорювалася як потреба швидкого вирішення.

Ще паралельно було подано ще один законопроєкт, який пропонує удосконалити питання оформлення військовослужбовцям довідки про обставини отримання травми, чи це було внаслідок поранення, контузії чи каліцтва.

Відтепер такі довідки матимуть можливість видавати як за результатами проведеного спеціального чи службового розслідування, так і без нього.

Буде вдосконалено питання оформлення та направлення медичних та інших документів між військовими частинами та закладами охорони здоров’я.

Ще одна важлива зміна стосуватиметься спрощення процедури реалізації висновків ВЛК про надання відпустки через хворобу.

До речі, проблема із проходженням ВЛК ще й у тому, що не в усіх регіонах вистачає медиків, які опікуються такими оглядами.

У результаті поранених захисників багато, огляд йде повільно і вони зі своїми проблемами зі здоров’ям змушені годинами чи навіть днями стояти у черзі. Тому це питання вимагало термінового вирішення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.