Страсний тиждень 2023 року: Календар харчування на кожен день

У період Страсного тижня, який припадає на 10-15 квітня, православним християнам прийнято дуже строго обмежувати себе в їжі.

“Апостроф” розповість, що можна і чого не можна їсти у ці дні.

Спочатку варто зазначити, що дотримання Великого посту сприяє не тільки духовному очищенню, але й позитивно впливає на організм. Дієтологи рекомендують навесні хоч на якийсь час відмовитися від важкої білкової їжі, щоб зміцнити перевантажений за зиму організм.

У Страсний тиждень можна їсти овочі та зелень, фрукти, каші, бобові, солодку консервацію. Щодо напоїв, дозволяються кисіль, компот, морс, рослинне молоко, чай, кава. Якщо ви не можете відмовитися від солодкого, можете додати в раціон мед, цукор, горіхи, халву, чорний шоколад, пісний зефір, козинаки, льодяники.

Якщо говорити конкретно про кожен день, існує щоденний раціон на Седмицю, якого варто дотримуватися:

Світлий понеділок – можна їсти сирі овочі та фрукти, хліб, горіхи та мед. Харчуються віряни лише раз на день, краще робити це ввечері.

Чистий вівторок – дозволяються сирі фрукти та овочі, хліб та горіхи. Можна додати трохи меду, якщо ви любите солодке.

Страсна середа – мед, горіхи, хліб, сирі овочі та фрукти повинні бути в раціоні. Від жирної їжі і особливо олії слід повністю відмовитися.

Чистий четвер – мед, горіхи, сирі фрукти та овочі, хліб є головною частиною раціону. Можна їсти теплу їжу, але краще без олії. Дозволяється вживати невелику кількість вина.

Страсна п’ятниця – краще повністю відмовитись від їжі, пити лише воду. Але робити так можна тільки в тому випадку, якщо ви впевнені у своєму здоров’ї.

Велика субота – можна їсти сирі фрукти та овочі, хліб, мед та горіхи. Дозволяється навіть гаряча їжа, але без вина.

Читайте також  Вхід – через вікно: у Франківську жінці з трьома дітьми дали соціальне житло в 10 кв. м. ВІДЕО

Неділя (Великдень) – знімаються всі обмеження, проте потрібно дуже обережно повертатися у звичний раціон та не переїдати жирної їжі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.