Видача повісток та мобілізація: у Раді вирішили змінити правила, чого чекати

У парламенті анонсували зміни у мобілізаційних заходах.

В Україні триває загальна мобілізація, і представники ТЦК вручають військовозобов’язаним повістки як за місцем проживання, так і на вулицях. У Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки працюють над удосконаленням процедури проведення мобілізаційних заходів в Україні, розповів Федір Веніславський у коментарі “Укрінформу”.

Він зазначив: “За результатами засідання оборонного комітету, де були всі керівники найвищого рівня, які відповідають за мобілізаційні заходи, з‘ясували, чому виникають такі неправильні ситуації, наприклад, коли військовослужбовець був одразу направлений в зону бойових дій після призову на службу.

Ці питання ми взяли на контроль. Такого точно більше не буде. Винні будуть притягнені до відповідальності”.

Член Комітету також розповів, що наразі у профільному парламентському комітеті продовжується робота над удосконаленням процедури проведення мобілізаційних заходів.

Зокрема, за словами Веніславського, комітет розробляє законодавчі зміни, які сприятимуть урегулюванню питання видачі повісток військовозобов’язаним внутрішньо переміщеним особам, які вимушено мешкають не за місцем постійної реєстрації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.