Мобілізація в Україні вдосконалиться: у Верховній Раді зробили важливу заяву

Мобілізація в Україні вдосконалиться. Про це повідомили у Верховній Раді. Заплановано зміну процедури, яка часто проводиться з порушеннями.

Мобілізація в Україні вдосконалиться: у Верховній Раді зробили важливу заяву – today.ua
Профільний комітет ВРУ працює над поправками до відповідного закону. Про це повідомив представник президента у парламенті Федір Веніславський. Наголошено, що у Комітеті з питань нацбезпеки та оборони за участю керівників вищого рівня обговорили питання мобілізаційних заходів.

В Україні вдосконалять мобілізацію
Веніславський нагадав про резонансні випадки, коли мобілізованих чоловіків без підготовки відправляли до зони бойових дій. Депутат наголосив, що його соратники з’ясували, чому виникали такі ситуації. Він запевнив, що це не повториться.

“Ці питання ми взяли на контроль. Такого точно більше не буде. Винних буде притягнуто до відповідальності”, – запевнив державний діяч.

Кандидат юридичних наук наголосив, що Комітет розробляє вдосконалену процедуру мобілізації. Також обговорюється питання щодо врегулювання видачі повісток переселенцям, які проживають не за місцем реєстрації.

Мобілізація в Україні вдосконалиться: у Верховній Раді зробили важливу заяву

Чи буде нова хвиля мобілізації в Україні
Днями голова фракції “Слуга народу” ВРУ Давид Арахамія заявив, що в Україні потрібно активізувати мобілізацію через заяви російських окупантів про розміщення ядерної зброї на території Білорусі. Однак навіть ризик відкриття другого фронту не призведе до нової війни призову, пояснив Федір Веніславський.

“На постійній основі в Білорусі знаходяться 5-6 тисяч батальйонів, один загін спецпризначення. Вони здійснюють певні демонстраційні дії, але ознак того, що з території республіки може бути розширена агресія, наразі немає”, – пояснив парламентар.

Нагадаємо, що мобілізація в Україні, як і військовий стан, діятимуть як мінімум до 20 травня.

Читайте також  Зеленський анонсував зміни у роботі ТЦК і СП після звільнення усіх обласних військкомів

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.