Буде не гірше, ніж у Європі: у Зеленського анонсували масштабну податкову реформу

В Україні можуть провести масштабну податкову реформу
Повномасштабна російська військова агресія призвела до низки проблем у країні, зокрема сильно постраждала економіка. Держава України підтримує країну в такий непростий час, але й готує масштабну податкову реформу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив про необхідність знайти найкращу конфігурацію нової податкової системи, яка дала б можливість після перемоги ворога на полі бою відбудувати нашу країну.

Для цього будуть залучені внутрішні та зовнішні інвестори. При цьому таке завдання Єрмак вважає, що потрібно вирішити до нашої перемоги.

Нова модель податкової системи має давати можливість створювати найпривабливіші умови для ведення бізнесу.

До процесу створення такої системи важливо ще й залучити міжнародних експертів, а також представників української бізнес-спільноти.

Єрмак підкреслив, що мають бути представлені податкові умови не гірші, ніж у сусідніх країнах. Мало того, вони мають бути ще й набагато кращими.

Глава Офісу президента вважає, що Україна у глобальній конкуренції за інвестиції має стати чемпіоном. Майбутня податкова реформа має раз і назавжди в країні прибрати корупцію із податкової сфери.

Єрмак закликав створити такий варіант податкової реформи, щоб в Україні неминуче сталося процвітання, оскільки наша держава на це заслуговує.

Зокрема, заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма поділився, що в Офісі президента йдуть обговорення щодо запровадження єдиної ставки податку на прибуток, доходу з фізосіб та податку на додану вартість на рівні 10%.

До речі, зараз в Україні розмір цих ставок є набагато вищим: податок на прибуток підприємств – 18%; податок на доходи фізосіб (ПДФО) – 18%; ПДВ – 20%. У разі підтримки цієї ідеї все буде по 10%.

Читайте також  Зеленський обіцяє виплатити мільйону українців по 8000 грн.: стало відомо хто отримає кошти (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.