“Долар приголомшив українців, песимістичному сценарію бути чи ні?”: експерти сказали, чи треба мчати в обмінники

В Україні останні місяці гривня стабілізувалася. Курс долара продовжує зміцнюватись. Економіст Олександр Паращій дав оптимістичний прогноз на квітень: він вважає, що американська валюта не буде різко дорожчати чи дешевшати.

Як інформує “biz.today.ua”, керівник аналітичного відділу Concorde Capital заявив, що курс долара наступного місяця варіюватиметься в діапазоні 38-38,5 гривні. Паращій відзначив одразу кілька факторів, які мають позитивно вплинути на національну валюту. Головний із них – початок посівної.

“Є великий шанс, що гривня далі зміцнюватиметься, тут ми бачимо кілька факторів… Можна говорити про діапазон 38-38,5 гривні за долар”, – пояснив експерт.

За даними аналітика, зараз фермери активно продають свій торішній урожай та міняють валюту, щоб забезпечити посівну. Тому з великою ймовірністю можна прогнозувати зниження курсу долара протягом двох-трьох тижнів.

Олександр Паращій підкреслив, що багато залежатиме від “зернового коридору”, ситуація залишається напруженою. Якщо довкола угоди виникнуть якісь складнощі, це може призвести до проблем на валютному ринку.

Нагадаємо, що в Нацбанку заявили, що офіційний курс долара утримуватимуть на рівні 36,57 грн до стабілізації інфляції та покращення ситуації на валютному ринку. Курс прив’язаний до макроекономічних показників.

Курс долара 22 березня

Станом на 22 березня курс долара в обмінниках становить 38,50 грн у продажу та 38 грн у купівлі. У банках встановлено такі курси долара:

ПриватБанк – 38,45/37,95 грн;

Ощадбанк – 39,10/38,35 грн;

Укрексімбанк – 38,9/38,40 грн;

Райффайзен – 38,95/38,30 грн.

Скільки буде коштувати долар у квітні: Паращій дав оптимістичний прогноз

Як відомо, Україна та МВФ домовилися про нову програму підтримки на суму 15,6 мільярда доларів. Програма допоможе профінансувати критичні витрати та зберегти макрофінансову стійкість.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.