“Зарплати військових та поліцейських змінилися”: Скільки тепер отримуватимуть силовики

В Україні змінилися зарплати військових та поліцейських – багатьом перестали виплачувати доплату 30 тисяч гривень. Стало відомо, скільки силовики отримуватимуть у 2023 році.

Як інформує “biz.today.ua”, влада переглянула механізм виплати додаткової грошової винагороди у 30 тисяч гривень для військовослужбовців та поліцейських. Так тепер ті, хто працює не на території активних бойових дій, більше не отримуватимуть зазначену виплату.

Йдеться про курсантів військових вузів та терміновиків, офіцерів штабів та управлінь, а також військовослужбовців у тилу. Для зазначених категорій силовиків зарплату виплачуватимуть без додаткової винагороди. Наразі вона складається із щомісячного грошового забезпечення та винагороди, встановленої Президентом України у період військового стану.

З’явився новий вид доплати у розмірі 50 тисяч гривень. Вона передбачена для бійців, які виконують завдання у складі військового органу управління. Території визначаються головнокомандувачем та Генштабом. Особи, які виконують завдання на передовій, одержують додатково по 100 тисяч гривень. 30 тисяч гривень доплати передбачено для військових, які служать у зоні бойових дій.

Розмір грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ, Держприкордонслужби та Нацгвардії підвищили до 20 100 грн. Рядовий та начальницький склад Нацполіції та ДСНС отримує від 17 тисяч гривень.

Виплати силовикам під час звільнення зі служби

Силовики у разі звільнення зі служби повинні отримати грошове забезпечення, компенсацію за невикористану відпустку, компенсацію за недоотримане речове майно, одноразову грошову допомогу, а також допомогу на оздоровлення та вирішення соціально-побутових питань.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.