«Це сталось у нас на очах», – відомі фотографи про загибель легендарного героя з Івано-Франківщини «Да Вінчі»

Фотографи Костянтин і Влада Ліберови розповіли деталі загибелі воїна Дмитра Коцюбайла з села Задністрянське, що на Івано-Франківщині. За їх словами, наш захисник отримав смертельне поранення під час обстрілу російських військ.


У своєму дописі в мережі Instagram фотографи написали, що «Да Вінчі» був кращим з кращих, пишуть Версії

«Позавчора ти на моїх очах в’їхав на танку у ворожу посадку, а після цього повів за собою на штурм людей. І вони пішли, не роздумуючи, бо вірили своєму командиру. На наступний день ти голими руками з однієї баклажкою води гасив загорівся танк з повним БК, коли всі боялися навіть наблизитися до нього. Герой України. Найкращий з найкращих. Воїн. Друг. Легенда», – згадують фотографи.

Вони додають, що Дмитро Коцюбайло загинув героїчно. Він ціною свого життя врятував інших, адже сказав залишитися в укритті.

«Це сталось у нас на очах. Ти сказав нам залишитися в укритті. Вибухи, багато вибухів. Через хвилину крики: «Медика! Медика! Да Вінчі!». Ми до останнього вірили. Ми до останнього молилися. Ти був найсміливішим, найвідчайдушнішим з усіх, кого ми знали. Ти здавався безсмертним. До кінця днів ми пишатимемось, що знали тебе», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Да Вінчі» загинув 7 березня 2023 року у боях за Бахмут. Про це повідомив президент України. Володимир Зеленський назвав Дмитра «людиною-символом» та «людиною-хоробрістю». Вчора, 9 березня прощанням з Героєм України відбулося у селі Бовшів та в місті Бурштин. Сьогодні, з нашим земляком прощалися у столиці.

Довідково:

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянське, нині Бурштинської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської області.

Його прадід воював у складі Української Повстанської Армії.

Читайте також  На Дніпропетровщині 14-річний підліток підпалив бомбосховище з людьми під час повітряної тривоги

Дмитро був активним учасником Революції гідності.

Командир взводу добровольців (2014) та роти (2015). У 2014 році отримав важке поранення Пісках Донецької області: в обличчя прилетів уламок снаряда, розірвавши губу та вибивши зуб. Іншим уламком була перебита ключиця, де медикам довелося встановлювати скріплюючу пластину, пошкоджені ребра. Через 3 місяці після одужання він знову повернувся на фронт.

17 березня 2016 року призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» ДУК ПС переформатованої в батальйон.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.