Реформувати чи ліквідувати: Резніков розповів про долю військових кафедр

Військові кафедри в Україні точно потрібні. Можливо, треба думати про їхню спеціалізацію.

Про це розповів очільник Міністерства оборони України. І зауважив, що культура військової професії має стати трендом.

Важливо “Усі будуть їздити до нас вчитися”: у МОН розповіли про трансформацію військової освіти

Що треба робити з військовими кафедрами
Міністр оборони наголосив: Росія мріятиме про реванш. Тому єдина запорука неповторення вторгнення – потужний сектор сил безпеки та оборони, а також зрозуміла концепція армії резервістів. При цьому додав, що можливо, строкова служба більше не потрібна.

Кожна молода людина в 18 років починає проходити спеціальні курси підготовки: медицина, стрільба, окопи, злагодження. Далі навчається на кого хоче, але раз на рік проходить місячні курси за спеціалізацією. Хочеш бути кулеметником – розвивайся як кулеметник. Хочеш бути оператором дронів – давай,
– заявив Резніков.

За його словами, якщо ворог буде знати, що кожен повнолітній українець може дістати з-під ліжка автомат і чинити опір, він 10 разів подумає, чи починати війну.

Я знаю багато університетів, де фантастичні завідувачі військових кафедр, які сумлінно готували випускників, які зараз вдало воюють. А є училища, де навіть не всі… Армія – це зріз суспільства,
– додав очільник Міноборони.

І наголосив, що майже на кожному засіданні Ставки президент згадує про програми навчання. Генерал Павлюк разом з Генштабом займається питаннями комплектування та навчань. Тому офіцери з бойовим досвідом мали б донести в навчальні центри енергію та розуміння, як і кого треба готувати.

У МОН розповіли про трансформацію військової освіти
В Україні розпочалася та триває трансформація системи військової освіти. Відповідну Концепцію у грудні 2022 року погодив Кабмін.
Концепція спрямована на покращення рівня військової освіти, на її інтернаціоналізацію і запровадження стандартів НАТО в систему української військової освіти.
Трансформація української військової освіти вже триває і є постійною, уточнив заступник очільника МОН Андрій Вітренко.
Він також переконаний, що після перемоги у війні іноземці їздитимуть опановувати військову справу в Україну – “вчитимуться у наших військових”.

Читайте також  Новий наступ РФ у лютому: Про небезпеку попередив і Резніков

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.