Україна може відмовитись від строкової служби? Резніков озвучив план підготовки молоді

Навіть після перемоги України у російсько-українській війні сусідня держава-агресор нікуди не подінеться і нашій країні необхідно готуватися до кардинальних змін у правовій сфері, а також розвитку культури військової професії.

Таку думку висловив міністр оборони Олесій Резніков в інтерв’ю LIGA.net.

“На жаль, фізично ворожа країна, яка є нашим сусідом, не полетить в космос. Навіть з усіма витворами Ілона Маска. І вона буде мріяти про реванш. Тому єдина запорука неповторення такого вторгнення – це потужний сектор сил безпеки та оборони, а також зрозуміла концепція армії резервістів. В такий спосіб живе Швейцарія”, – заявив він.

За його словами, культура військової професії в Україні повинна стати трендом, як, наприклад, в Ізраїлі. Резніков припустив, що строкова служба, можливо і не потрібна буде в Україні, натомість кожен громадянин повинен буде з 18 років проходити спеціальні курси підготовки.

“Кожна молода людина в 18 років починає проходити спеціальні курси підготовки: медицина, стрільба, окопи, злагодження. Далі навчається на кого хоче, але раз на рік проходить місячні курси за спеціалізацією. Хочеш бути кулеметником – розвивайся як кулеметник. Хочеш бути оператором дронів – давай”, – сказав він.

За словами міністра оборони, в Україні також має розвиватися культура ходіння в тир – всі повинні вміти вправно користуватися вогнепальною зброєю.

“Потрібно завершити реформу, і офіційно зареєстрована вогнепальна зброя має бути у населення, звісно, з проходженням перевірок у психіатра, нарколога та правоохоронних органах”, – резюмував Резніков.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.