У Калуші на скарлатину захворіли 18 людей: В якому вони стані

Зокрема, у Калуському ліцеї №2 є чотири випадки захворювання скарлатиною, два з них — в одному класі.

У Калуші 4 березня офіційно зареєстрували 18 хворих на скарлатину, з них — одну дитину, учня ліцею №2 госпіталізували до лікарні. Його стан середньої важкості, одужує. Про це пише ПІК з посиланням на Вікна.

“У ліцеї №2 було здійснили кварцування та провели дезінфекцію приміщення, де навчаються діти, що захворіли. Також дирекція стежить, щоб хворий перебував вдома впродовж інкубаційного періоду (21 день). Приводу до закриття класів немає, оскільки карантин вводиться, якщо захворюваність досягне 20%”, – йдеться у повідомленні.
До слова, скарлатина — це інфекційне захворювання, що викликане ß-гемолітичним стрептококом. Характеризується поєднанням загальної інтоксикації, лихоманки, запаленням мигдалин та дрібноточковим висипом.

Хвороба виникає найчастіше у дітей, після одужання в них формується пожиттєвий імунітет. Повторні випадки захворювання спостерігаються рідко (2-4%).

Дитина інфікується трьома шляхами:

Повітряно-крапельний. Найбільш поширений – 97% від усіх випадків. Бактерії потрапляють до організму пацієнта при вдиханні аерозолю зі збудником, який виділяється хворими під час кашлю чи чхання.
Контактний. Стрептокок передається через предмети побуту та догляду (іграшки, рушники, перев’язочний матеріал та ін.)
Аліментарний (харчовий). Дитина заражається через продукти харчування. Джерелом може стати будь-яка людина, що хворіє на стрептококову інфекцію, а також латентний носій.
У дітей, що перехворіли на скарлатину, в подальшому виникає нечутливість до токсину Діка, тому хвороба для них не заразна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.