Долар в обмінниках трясе не по-дитячому: що буде з курсом валюти далі

Яка ситуація з курсом валюти в Україні?


Зараз в Україні курс американського долара падає: така ситуація спостерігається приблизно тиждень. Ще 2 березня курс складав 38,5 гривень за долар (хоча ще сім місяців тому цифра була більша – 42-43 гривні). Експерти пояснили, що відбувається з курсом валют, передає інформаційний портал “Економічна правда”.

Зазначається, що минулого року готівковий долар дорожчав, це було пов’язано також зі збільшенням державних видатків. Проте вже на початку березня 2022 року гривня почала зміцнювати. Це також пов’язують з тим, що аграрії почали готуватися до сівби, закуповуючи посівні матеріали та оновлювати потужності.

Завдяки тому, що аграрії продавали готівкову валюту її пропозиція на ринку, що вплинуло на зниження курсу. Водночас частину попиту українці задовільняють завдяки безготівковій купівлі через відкриття 3-місячних депозитів. За інформацією Національного банку України, обсяги валютних депозитів населення за останні пів року зросли на понад 20 мільярдів гривень.

Протягом серпня-лютого клієнти monobank придбали за допомогою таких депозитів понад 415 мільйонів доларів. Проте здебільшого громадяни знімають не всі кошти, адже захищають свої збереження на випадок інфляції.

Експерти переконані, що сприятлива для гривні ситуація буде зберігатися ще деякий час. Однак, вважають спеціалісти, це не можна назвати “стійким в умовах широкомасштабної війни”. Ситуація з курсом валют в майбутньому може змінюватися то в гірший, то в кращий бік.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.