В Івано-Франківській громаді попрощалися з журналісткою Оксаною Кваснишин

У селі Черніїв Івано-Франківської громади попрощалися з журналісткою Оксаною Кваснишин, яка з 2016 року боролася з раком. Якою пам’ятають репортерку, волонтерку, авторку численних медійних ініціатив, читайте у матеріалі Суспільного.

Заупокійне богослужіння провели у храмі Кирила та Методія у селі Крихівці. Настоятель парафії отець Йосафат Бойко каже, що пам’ятатиме Оксану, як благодійницю та авторку медійних проєктів про будівництво цього храму.

“За Оксанку ми можемо згадати багато приємних моментів. Я вже багато років з нею знайомий. І коли вона була в Україні, і коли лікувалася за кордоном, ми спілкувалися. Вона завжди цікавилася духовними речами й не ставилася до них поверхово. Дуже любила життя, боролася за нього”, — розповідає отець Йосафат Бойко.

Оксані Кваснишин медики діагностували онкозахворювання у 2016 році. Тоді жінка ще не встигла оговтатися після смерті матері, в якої теж був “рак”. Колеги-журналісти оголосили збір грошей для лікування Оксани в Австрії.

Понад півтора року боротьби дали позитивні результати. Однак у 2019 році стан здоров’я журналістки знову погіршився. Про всі ці події Оксана Кваснишин писала на своїй сторінці у Facebook.

“Вчора у мене стався збій. Я втомилася бути міцним деревом, на якого пре бульдозер… Бувають удари, які збивають з ніг. Тебе нещадно луплять з усіх сторін. Ти падаєш, але бичування не припиняється. І тоді тебе накриває. Ти лежиш зародком у ліжку, не хочеш нікого бачити, чути, говорити, відписувати”, — ідеться в одному з дописів журналістки.

Оксана була волонтеркою. Вона відкрила американсько-українську онлайн-школу журналістики та займалася благодійністю. У січні 2023 року журналістка померла.

Сьогодні Оксану Кваснишин згадують франківські колеги, які прийшли попрощатися на цвинтар в селі Черніїв. Журналіст Володимир Безгачнюк каже, що вона залишилася в його пам’яті хорошою людиною.

Читайте також  Каті було 28, вона хотіла стати лікарем. Що про смертельну ДТП розказав очевидець

“Я робив колись передачу про нашу відому краянку Дарію Цвєк. Оксанку ця тема зацікавила. Вона так само підготувала кілька своїх сюжетів. Працювали й над матеріалами про екологію. Колись у Підлужжі було самовільне сміттєзвалище. Ми туди поїхали. Вона цю тему теж готувала”, — пригадує Володимир Безгачнюк.

Відповідальний секретар обласної організації Спілки журналістів України Вікторія Плахта каже, що Оксана Кваснишин зробила важливий внесок у створення й діяльність “Школи професійної журналістики” в Івано-Франківську.

“Вона практично всю себе віддавала журналістській роботі, роботі з дітьми. Вона всі знання передала майбутньому поколінню. Школярі із задоволенням відвідували заняття, і це не може не тішити. Оксана залишиться у наших серцях як колега, яка завжди боролася за правду і ніколи не йшла на компроміс зі совістю”, — розповідає Вікторія Плахта.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.