Від поранень в госпіталі помер випускник Фахового коледжу культури і мистецтв

Колектив Фахового коледжу культури і мистецтв (м. Калуш) висловлює глибоку скорботу з приводу героїчної загибелі випускника спеціальності “Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація” Степана Бажика, який віддав своє життя, боронячи Україну від окупантів.

“Низько схиляємо голови та падаємо на коліна перед героєм, який заплатив найдорожчу ціну за наш з вами спокій, за мир в Україні — віддав власне життя. Світла пам’ять, Степане!” — йдеться в повідомленні коледжу.

У військовому госпіталі помер боєць із села Козина Галицької громади, що на Івано-Франківщині, Степан Бажик. Про це “Суспільному” розповів староста села Віталій Пасічняк.

За його словами, Степан Бажик народився 1 березня 1994 року. Воював у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Пройшов військовий вишкіл у Великій Британії.

Під час артобстрілу поблизу Бахмута був поранений. Помер 22 лютого 2023 року у госпіталі.

Наречена Степана Юлія Коляда написала на своїй сторінці у Facebook:

“Ми багато чого не встигли, я все відкладала “на потім”: наш розпис, я обіцяла тобі в гори сходити, поїхати з тобою на дріфт, хоча я його не любила. Я вдячна тобі за те, що пішов нас всіх захищати, але і водночас шкодую, що не змогла відмовити від цього рішення. Та й не факт, що у когось би це вийшло, бо ти був дуже впертим”.

Сестра Степана Наталія Бажик подякувала йому за те, що він був найкращим братом:

“Навчив слухати хорошу музику, робити щось, навіть якщо це не подобається, працювати за двох, влазити у різні “бідосі” і вилазити з них. Ти навчив любити, захищати. Кажуть, Бог забирає найкращих, ти й був ним. Найкращим. Ти пішов захищати нас і Україну, але не зміг зберегти себе. Ти завжди будеш зі мною, я знаю”.

Читайте також  На пасічнянському мості невідомий обстріляв тролейбус

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.