На Франківщині матір трьох дітей пройшла відбір до штурмової бригади “Лють” (відео)

На Івано-Франківщині 378 людей звернулися до Нацполіції, аби вступити до об’єднаної штурмової бригади “Лють”. Станом на 21 лютого відбір пройшли 22 кандидати. Серед них — матір трьох дітей, дружина військовослужбовця та юристка Марія Карп’юк.

Про те, як відбувався відбір до військового формування, читайте у матеріалі Суспільного.

У мирному житті Марія Карп’юк виховує дітей і допомагає людям захистити свої права та законні інтереси. Утім, каже жінка, не може стояти осторонь боротьби проти російських окупантів.

“Коли ти бачиш несправедливість у правоохоронній та судовій системах, ти хочеш щось змінити. Я вважаю, що саме ця війна повинна змінити нас, щоб не було ані корупції, ані людей, які своїми діями ганьблять державу. І кожен до цього має долучитися — не зважаючи на те, чоловік це чи жінка”, — говорить доброволиця Марія Карп’юк.

Доброволиця Марія Карп’юк. Фото: Суспільне Івано-Франківськ
Жінка каже, вирішила долучитися до бригади “Лють”, надихнувшись прикладом чоловіка Василя, який пішов служити добровольцем 25 лютого 2022 року.

“Він воював на Харківському напрямку і розповідав страшні історії. Найважче було психологічно. І саме через те, що я почула від нього, захотілося самій взяти участь і побачити зсередини, як усе відбувається”, — розповідає Марія Карп’юк.

Марія Карп’юк — одна з 22 кандидатів, які пройшли відбір до бригади “Лють”. Фото: Суспільне Івано-Франківськ
Станом на 21 лютого відбір до штурмової бригади “Лють” пройшли 22 кандидати, розповів Суспільному її представник Андрій Лис. З його слів, окрім фізичних навичок та психологічної витривалості, члени комісії звертають особливу увагу на рівень правових знань кандидатів.

“Кандидати приходять до нас вже з результатами тестів. Комісія оцінює ділові та людські риси. Ми ставимо запитання, з якими стикається людина у будь-який час у тій чи іншій ситуації. І вже оцінюємо рівень відповідей на питання”, — пояснює Андрій Лис.

Читайте також  Залишились порожні стіни: священники УПЦ МП винесли усе майно з церкви на Львівщині, яку передали ПЦУ. Фото

Представник штурмової бригади “Лють” Андрій Лис. Фото: Суспільне Івано-Франківськ
Штурмова бригада “Лють” — воєнізований підрозділ, завдання якого полягає у виявленні та знищенні ворога, розповідає начальник Нацполіції області Сергій Безпалько. Упродовж лютого рекрутинг проводили у ЦНАПах районних центрів Івано-Франківщини, а з 20 лютого долучитися до бригад “Гвардії Наступу” можна у ЦНАПах Галича, Рогатина та Долини.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.