​Мобілізація в Україні: військовий розповів, хто потрібен українській армії

Темпи мобілізації в Україні підвищуються, тому що Збройним силам України необхідно поповнювати особовий склад для освоєння нової західної техніки та поповнення втрат.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив капітан 103 бригади територіальної оборони Олександр Ганущин.

“Нам дуже потрібні люди, оскільки до тієї техніки, котра приходить, нам потрібні високонавчені, вмотивовані бійці, які вміють з нею працювати. Нам також потрібні люди, щоб замінити втрати, нам потрібні люди для тилової служби і для служби на нулі. Тому мобілізація однозначно буде продовжена”, – сказав військовий.

При цьому, за його словами, держава має право примушувати громадян виконувати закон про мобілізацію у воєнний час, подобається це їм чи ні.

“Інколи сила держави полягає в легальному інституті примусу. Найпростіше – це примус виконувати закони. Закон про мобілізацію під час війни повинен працювати, і саме цим займається апарат держави. Подобається це окремим громадянам чи ні, мобілізаційний план має виконуватися. Інакше ті, хто не хоче, не дай Бог, продовжать жити в іншій країні. Темпи мобілізації, які ми бачимо зараз, вони очевидно є вищими, ніж були півроку тому, але вони пов’язані з тим, що путін довів до величезних цифр плани по мобілізації з того боку”, – пояснив він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.