“Путін готувався воювати не з Україною”: Піонтковський розкрив плани РФ

Україна своїм героїчним опором запобігла великій війні РФ з НАТО.

Президент Росії Володимир Путін розглядав повномасштабне вторгнення до України лише як підготовку до війни з НАТО. Його наступними цілями могли стати країни Балтії, але Україна стала на заваді цьому сценарію.

Про це розповів в ефірі каналу “Freeдом” російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський.

“Путін за кілька днів до початку повномасштабної війни, між 5 і 24 лютого, після повернення з Пекіна, був в ейфоричному стані, впевнений у своїй перемозі… Він зробив на пресконференції несподіване визнання. Він сказав — ми розуміємо, що поступаємося НАТО на конвенційному рівні, але перевершуємо на ядерному, у нас диво-зброя. Він був щиро в цьому впевнений і розкрив усі плани”, — зазначив Піонтковський.

За його словами, план Путіна “був від самого початку не війни з Україною, а війни із Заходом”.

“Україну він мав пройти за кілька днів, взявши Київ. І після цього, в ореолі своєї великої перемоги, стати на кордоні Балтії та Польщі, країн НАТО, і повторити їхню знамениту формулу — “збирайте свої манатки і забирайтеся геть”. І почати війну з НАТО. План був такий — Україну він проходив як танк, вступав до Прибалтики. Розуміючи, що на конвенційному рівні НАТО сильніше, у вирішальний момент він витягне свою ядерну бомбу, замахає нею і скаже — здавайтеся і капітулюйте, або я застосую ядерну зброю. Може, навіть і вдарив би по одному з європейських міст або великому з’єднанню. Такою була доктрина Путіна-Патрушева використання ядерної зброї”, — пояснив експерт.

Як підкреслив Піонтковський, Україна врятувала світ від цього сценарію своїм героїчним опором, і тепер Путіну “не до наполеонівсько-гітлерівських планів”.

Читайте також  У пологовому будинку Енергодара трапилася друга трагедія за місяць: дитина померла, мати в реанімації

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: