За яких умов посадовці можуть виїхати за кордон і скільки держслужбовців не випустили з України після заборони: заява ДПСУ

В Україні продовжує діяти заборона на виїзд посадовців за кордон, проте є ряд виключень, за якими все ж таки можна залишити територію нашої країни. При цьому з моменту дії обмеження з України не випустили двох осіб, які підпадають під нові правила.

Такі дані озвучив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Про це повідомляє видання “РБК Україна”.

Зокрема, виїхати за кордон посадові особи можуть у службове відрядження, на лікування та з метою відвідування неповнолітніх дітей. У останньому випадку чоловікам потрібно мати документи, що підтверджують статус батька-одинака. При цьому всі вказані цілі поїздок треба підтвердити відповідними документами.

Станом на 3 лютого, прикордонники не випустили з України двох осіб.

“За час дії нових правил перетину кордону, зокрема держслужбовцями, через кордон не були пропущені дві особи з переліку тих осіб, які визначив Кабінет міністрів України”, – сказав Демченко.

При цьому про кого саме йдеться, він уточнювати не став.

“Я не можу сказати, чи це були жінки, або чоловіки та яку посаду вони обіймали. Чи це були топ-чиновники, чи вони були заброньовані за органами державної влади”, – пояснив спікер ДПСУ.

Нагадаємо, РНБО заборонила чиновникам виїжджати за кордон в особистих цілях. Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, підписавши указ.

Як повідомляв OBOZREVATEL, народного депутата Миколу Тищенка виключили з партії “Слуга народу”. Причиною тому став скандал, який спалахнув після того, як він поїхав до Таїланду нібито для зустрічі з “представниками української громади”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: