Екс-командувач сухопутних військ Польщі пропонує мобілізувати українських біженців і сформувати з них армію в Польщі, Німеччині та Франції

Екс-командувач сухопутних військ Польщі, генерал-полковник у запасі Вальдемар Скшипчак запропонував мобілізувати українських біженців і разом із НАТО сформувати з них армію в Польщі, Німеччині та Франції.

«Навчайте тих громадян України, які тут перебувають – мобілізуйте, навчайте, відправляйте на фронт, бо Україні стає все важче», – закликав він.

Він нагадав, що на початку 1940-х у Франції сформували армію з польських емігрантів, які вимушені були виїхати з країни після окупації Польщі нацистською Німеччиною.

Нижче надає повний текст зі словами польського генерал-полковника, який відповідав на запитання журналіста:

Але, як я розумію, на вашу думку, Захід має продовжувати військову підтримку України?

Так, постачати українцям зброю потрібно, але не крапельним шляхом. Ця допомога теж має бути зовсім іншого характеру. Разом з НАТО ми повинні розпочати навчання нових формувань української армії – у Польщі, Німеччині та Франції. Навчайте тих українських громадян, які тут є – мобілізуйте, навчайте, призначайте, відправляйте на фронт, тому що Україні стає все важче.

Я вас правильно зрозумів – ви вважаєте, що в Польщі треба мобілізувати і навчати тих українців, які зараз живуть у нас?

А чому ні? У Франції в 1939 і 1940 роках ми створили 80-тисячну армію з емігрантів і тих, хто втік з Польщі після вересневого розгрому солдатів. А чому б не побудувати такі українські війська в Польщі і не відправити їх на фронт? Це лише питання міжурядових домовленостей і це можна зробити, чекати нема чого.

Щодо громадян України, які проживають у країнах НАТО, включно з Польщею, то ті, хто хотів воювати на фронті, вже в Україні.А зараз ми їх запитаємо, хочуть вони бути військовими чи ні?

Читайте також  "Передову закрили": що відомо про заборону роботи на фронті цивільних ЗМІ

Треба мобілізуватись, призвати в армію і все. Вибачте за це, але мені, як солдату, боляче, що Україна втрачає свій шанс за нашої участі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.