“За 15 хвилин до ракетного удару бабуся прощалась, передчувала”: Онук мешканки Дніпра

Родич однієї з мешканок будинку, куди влучила російська ракета, каже, що родина не може навіть поховати свою бабусю.

Стало відомо про ще одні трагічні наслідки влучання російської ракети в багатоповерхівку Дніпра 14 січня.

Про них в коментарі для ТСН.ua розповів Данило Журавський – онук жінки, яка в момент атаки перебувала в своїй квартирі та тіло якої так і не знайшли.

“Я можу говорити впевнено, ми вже пережили цей момент. Вже пройшло 6 днів, моїй бабусі немає, ховати просто нічого. Її просто розірвало на шматки, на такі дрібні шматки, що просто неможливо ідентифікувати. Тому доведеться моєму дядькові, у якого взяли зразки ДНК, чекати, коли в пересіяному смітті можуть бути знайдені частинки тіл. Знаходять пальці та ще щось”, – розповів нам Данило.

За його словами, бабуся, 73-річна Олена Михайлівна Журавська, десь за 15 хвилин зателефонувала його дядькові та сказала про те, що хоче попрощатися.

“Мій дядько Роман з родиною – вагітною дружиною та двома маленькими дітьми пішов до церкви, а бабуся залишилась вдома. Дядько з родиною є дуже віруючою людиною. Так от, бабуся сказала дядькові, що вночі їй відкрився Бог та сказав їй, що забере її. Передчувала та не жартувала. Ще зауважу, що коли дядько говорив з нею телефоном в той момент, перед влучанням ракети, ніякого вибуху не було. Не було ніяких звуків роботи ППО. Ракета на величезній швидкості влучила в будинок”.

До цього Данило додає, що є обгрунтована підозра вважати, що ракета окупантів влучила саме в квартиру, де знаходилась його бабуся.

“На четвертому поверсі, до другого, був просто спресований бетон. Бабуся перебувала в вітальні, звідки був вид на Дніпро. Туди влетіла ракета”, – каже Журавський.

Читайте також  Штрафом все не закінчиться: яка відповідальність за неявку по повістці – чоловіків попередили

Про Олену Михайлівну він згадує так: “Вона 27 років пропрацювала викладачем в дитячому садку. Була дуже витонченою, сором’язливою жінкою. Красиво одягалась, соромилась різких висловів, ніколи не приймала такого, коли хтось говорив погані слова, мати. Ніколи нікому не бажала зла, ходила в церкву”.

Та резюмує, що всі фото, на яких зображена жінка, були знищені російською ракетою.

“Залишились тільки ті, що були в телефоні…”

Ракетний удар по Дніпру 14 січня: що відомо
Трагедія, яка сколихнула всю Україну трапилася 14 січня. У суботу, коли більшість мешканців перебували вдома, росіяни вдарили ракетами по Дніпру та влучили в багатоповерхівку. Загинуло 46 мирних мешканців, які у вихідний день перебували вдома або проходили повз. Ще 80 людей поранені. Станом на 20 січня у лікарнях міста залишаються 24 постраждалих. Троє перебувають у важкому стані, серед них 9-річна дівчинка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.