Вихідні і свята у січні 2023: Скільки днів будемо відпочивати

Дізнайтеся, скільки ж вихідних буде в Україні у січні на Різдво у новому 2023 році.
У січні 2023 року українці відпочиватимуть 9 днів. І хоча у мирний час кількість вихідних днів збільшилася б до 11, у сьогоднішніх реаліях їх скасували.

Все через воєнний стан, який продовжили до 19 лютого. Раніше на Новий Рік (1 січня) та Різдво (7 січня) були додаткові вихідні. Навіть якщо ці свята припадали на суботу чи неділю, понеділок були додатковими днями відпочинку.

Вихідні дні у січні
Виходить, що вихідними днями у січні 2023 року будуть суботи та неділі відповідно до календаря — 1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 та 29 числа.

У перший місяць 2023 року українці відзначатимуть величезну кількість свят, у тому числі професійних. Наприклад, свій день відзначатимуть митники та ювеліри.

Календар церковних свят на січень 2023
6 січня – Різдвяний святвечір. Кінець Різдвяного посту;
7 січня – Різдво Христове. Початок Святок;
8 січня – Собор Пресвятої Богородиці;
14 січня 2023 – Обрізання Господнє. День святого Василя Великого;
17 січня – Останній день Святок;
18 січня – Хрещенський святвечір. Пісний день;
19 січня – Святе Богоявлення. Хрещення Господнє;
29 січня – Тиждень про Закхей.
Вечір 18 грудня та ніч 19 грудня, нагадаємо, розпочалися на Вінниччині з повітряної тривоги. Окупаційні війська атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed. Повідомляють як про успішну роботу сил ППО в різних областях України.

У зв’язку з періодичними обстрілами критичної інфраструктури, нагадаємо, оселі звичайних громадян залишаються без світла, води та тепла. У таких випадках важливо підготуватись та сформувати запаси медикаментів, їжі, води та інших речей, поки ситуація не стабілізується.

Читайте також  Яку погоду очікувати українцям на вихідних

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.