Українців налаштовують на святкування без відключень струму, але є одне але

Триває процес відновлення інфраструктури, зростає кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено споживання.

Про це під час сьогоднішнього засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНІАН.

Також він наголосив, що учора після аварійно-відновлювальних робіт вдалося повернути в мережу два блоки теплових електростанцій.

“Ми розуміємо, що росія готується продовжити атаки на українську енергосистему, тож перебуваємо в щоденній готовності до нових масованих обстрілів. Це може статися будь-коли: сьогодні, завтра чи навіть напередодні Нового року.

Хочу підкреслити: у разі відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень”, – сказав Шмигаль.

Прем’єр додав, що зараз діє відпрацьований алгоритм пріоритетності заживлення споживачів.

“На першому місці – критична інфраструктура, на другому – військово-промисловий комплекс, на третьому – важливі виробництва, на четвертому – житловий фонд. Стежимо за тим, аби вимкнення були справедливими, і їх навантаження розподілялося рівномірно на всіх споживачів”, – заявив він.

Крім цього, для більш швидкого відновлення енергосистеми уряд сьогодні ухвалив рішення про спрощення будівництва повітряних ліній електропередач і підстанцій.

“На час воєнного стану знімаємо вимогу проведення оцінки впливу на довкілля щодо таких об’єктів. Цей крок виправданий в екстремальних умовах повномасштабної війни, яку росія веде проти України”, – сказав він.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.