Франківські пластуни передали Вогонь миру тим, хто оберігає спокій в місті

Сьогодні, 27 грудня франківські пластуни передали Вифлиємський вогонь працівникам патрульної поліції та муніципальній варті ,які будуть оберігати спокій містян під час різдвяних свят.

dsc_3764-3

На площі перед катедрою пластуни заспівали пісню “Вогонь миру” і передали запалені лампадки патрульним і вартовим, оскільки вони проведуть ці свята не вдома з рідними, а на роботі оберігаючи наш спокій.

Як розповідає старша пластунка Віта Курчак, акція передачі була започаткована ще в австрійській імперії і до сьогодні Вифлиємський вогонь передають як символ добра, любові і миру.

Заступник командира роти патрульної поліції Роман Даньків подякував пластунам за таку акцію.

Ми запалимо цей вогонь у своїх серцях, своїх домівках, привеземо його в Управління де він буде сяяти і допомагати нам в роботі“, – звернувся патрульний.

В той же час очільник Муніципальної варти Богдан Кухарук розповів, що для нього це дуже зворушливий момент, оскільки він і сам був пластуном.

“Ми зараз вселяємося в новий штаб і вперше туди зайдемо з Вифлиємським вогнем миру, який буде для нас нагадуванням хто ми і для кого працюємо“, – зауважив Кухарук.

dsc_3772

dsc_3778-3

dsc_3770-1

dsc_3768-3

dsc_3758-2

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.