Зеленський запровадив санкції проти діячів УПЦ МП: Кого це стосується

Санкції запроваджені проти сімох діячів УПЦ МП.

Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти сімох діячів УПЦ МП.

Про це йдеться в указі президента від 11 грудня.

“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 грудня 2022 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України”, – йдеться у повідомленні.

Під санкції потрапили семеро діячів УПЦ МП:

Коваленко Андрій В’ячеславович – митрополит Запорізький і Мелітопольський Української православної церкви.
Поворознюк Василь Дмитрович – митрополит Луганський і Алчевський Української православної церкви.
Прокопенко Олександр Олександрович – настоятель Мелітопольського Свято-Савинського чоловічого монастиря Української православної церкви.
Федоров Олександр Володимирович – настоятель Свято-Успенського кафедрального собору Української православної церкви у м. Херсоні.
Паканич Іван Іванович – митрополит Бориспільський і Броварський Антоній Української православної церкви, керуючий справами Української православної церкви, член Міжсоборної присутності Руської православної церкви.
Єгоренко Валентин Володимирович – митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій Української православної церкви, голова відділу зовнішніх церковних зв’язків Української православної церкви.
Шинкарьов Віктор Сергійович – вікарій Горлівської єпархії Української православної церкви.
Санкції передбачають обмеження на економічну діяльність в Україні: блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, анулювання ліцензій, заборона участі у приватизації, оренді державного майна, позбавлення усіх державних нагород, заборона на набуття у власність земельних ділянок та інші.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.