Бої навіть не за вулицю, а за під’їзд: поранений боєць із Бахмута про “пекло” в місті

Після тижнів боротьби медики дають пораненому обнадійливий прогноз – захисник зможе повністю одужати.

У Дніпрі лікарі виборюють життя поранених захисників, яких доправляють сюди з найгарячіших точок Донеччини. До мінно-вибухових та кульових ушкоджень у них часто додаються ще й інші небезпечні для життя загрози. Та зусилля медиків дають результати. Захисникам не лише рятують життя, а й вберігають кінцівки від ампутації, йдеться в ТСН.

36-річний Мілан оговтується після бахмутського пекла – мінно-вибухові ураження рук і ніг, вогнепальні поранення, а ще так званий “турнікетний” синдром. “Під час евакуації тривалий час турнікет кровоспинний був на нижній кінцівці, тому під час надходження до стаціонару виявлено було синдром тривалого стиснення. Небезпечний, по-перше, тим, що високий ризик втрати кінцівки. А по-друге, це ускладнення, які пов’язані з порушенням функції нирок і високою вірогідністю летальності”, – кажуть медики.

Поки медики рятують Мілана, він згадує бахмутські бої – навіть не за вулицю, а за під’їзд, що тривають безперестанку. “Там пекло. Там бійня іде з обох боків. Вагнера штурмонули. Вони підповзли, вони почали нас закидувати гранатами. Кажуть хлопці, ми ще так гранати не викидали з будинку ніколи. І потім почався штурм”, – розповідає він.

Поруч із Міланом у лікарні мама. Їхнє рідне місто – Нікополь на Дніпропетровщині – під постійним вогнем росіян. Аби вигнати ворога, син, який був підприємцем, відразу після вторгнення сам пішов до війська. Він також звільняв Херсонщину, а потім тримав Бахмут – у своєму рішенні Мілан не сумнівався. “А як? До нас прийшли нас вбивати. То тільки зброя. З ними не можна домовитися”, – переконаний боєць.

Після тижнів боротьби медики дають обнадійливий прогноз – захисник, попри тяжкі поранення, зможе повністю одужати. І він мріє якнайшвидше стати на ноги, аби прискорити українську перемогу.

Читайте також  Щодня у боях гине до 200 українських захисників - Офіс президента

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.