Більшість українців без світла, відключались АЕС, ТЕС та ГЕС: Міненерго про наслідки атаки РФ

Після російської атаки 23 листопада в Україні знеструмлено переважну більшість споживачів електроенергії. До цього призвело тимчасово відключення всіх АЕС, а також більшості ТЕС та ГЕС.

Про це повідомило Міністерство енергетики. “Сьогоднішній ракетний обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових і гідроелектростанцій. Також уражені об’єкти електропередачі. В результаті було знеструмлено переважну більшість споживачів електроенергії по всій країні”, – йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що по всій країні відбуваються аварійні відключення. Жителів попередили, що відсутність електроенергії може вплинути на тепло- та водопостачання.

“Енергетики вже працюють і роблять все можливе для якнайшвидшого відновлення електропостачання. Але, враховуючи масштаби вражень, нам знадобиться час”, – додали в Міненерго.

У відомстві впевнені, що російські терористичні атаки не зламають українців. “Українці не бояться холоду. Українці не бояться темряви. Українці не бояться терористів. Ми їх перемагаємо – загальними зусиллями, кожен на своєму робочому місці. Довіряйте енергетикам, вірте ЗСУ!” – призвали у відомстві.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.