Фаворит букмекерів та імовірна дата: що відомо про бій за “абсолюта” Усик – Ф’юрі

Українець Олександр Усик може вийти на ринг проти Тайсона Ф’юрі у поєдинку за абсолютне чемпіонство у надважкій вазі. ТСН Проспорт розповідає все, що відомо про можливу зустріч.

Можливий поєдинок володаря титулів WBA, WBO, IBF, IBO в надважкій вазі Олександра Усика (20-0, 13 КО) з чемпіоном WBC у надважкій вазі Тайсоном Ф’юрі (32-0-1, 23 КО) став найочікуванішою подією світового боксу.

Українцю, який володіє престижними чемпіонськими поясами WBA, WBO, IBF та IBO, не вистачає лише титулу WBC для того, щоб стати абсолютним чемпіоном світу.

Після успішного захисту титулів у реванші з Ентоні Джошуа український боксер заявив, що його цікавить лише бій з Тайсоном Ф’юрі.

Ф’юрі своєю чергою жорстко розкритикував реванш Усик – Джошуа, назвавши обох боксерів “лайном”. Водночас він заявив, що готовий прийняти виклик Усика та битися з ним, якщо буде виконана його умова.

Додамо, що WBC дав Ф’юрі час, щоб він вирішив чітко, чи завершує кар’єру, перш ніж оголосити титул вакантним, а Тайсон поставив ультиматум щодо об’єднавчого бою з Усиком.

Можлива дата
ЗМІ писали про те, що об’єднавчий бій Усик – Ф’юрі можуть провести 17 грудня у Саудівській Аравії.

Однак цю інформацію спростував промоутер українця Олександр Красюк.

“Бій 17 грудня не підтверджую. Ми перебуваємо в контакті з Ворреном (промоутер Ф’юрі – ред.) та принцами Саудівської Аравії”, – заявив Красюк.

Голова Top Rank Боб Арум також заявив, що ймовірність провести бій за “абсолюта” у грудні вкрай мала.

Він зазначив, що найімовірніше, бій відбудеться 11-18 лютого 2023 року.

Читайте також  "Я зрадник": Усик здивував заявою про вірність Московському патріархату

Також Арум додав, що найбільш вірогідним місцем проведення поєдинку буде Близький Схід, але не обов’язково це буде Саудівська Аравія, Катар, або ОАЕ.

Пізніше сам Усик розповів, коли та де може відбутися його поєдинок з Ф’юрі. Українець готовий вийти в ринг у лютому – березні 2023 року. За його словами, найбільш вірогідним місцем проведення бою за звання абсолютного чемпіона світу є Саудівська Аравія.

Згодом промоутер українця Олександр Красюк назвав імовірні дати поєдинку.

“Коли ми плануємо бій Усик – Ф’юрі? Ми зараз маємо лише робочі дати. Це проміжок часу від 18-го лютого до 4 березня. Це три вікенди – 18-го, 25-го лютого та 4-го березня. Будь-якої з цих субот може відбутися поєдинок. Поки що робочою датою є 18 число, але ми остаточно визначимось після бою між Тайсоном Ф’юрі та Дереком Чісорою”, – заявив промоутер в інтерв’ю BoxOffice.

Однак WBC санкціонувала поєдинок між американськими боксерами Енді Руїсом та Деонтеєм Вайлдером, які будуть боротися за звання офіційного претендента на чемпіонський титул WBC, яким володіє Ф’юрі. Через це проведення бою Усик – Ф’юрі під загрозою.

Прогнози букмекерів
Букмекери в майбутньому протистоянні надають перевагу британському чемпіону.

На перемогу Ф’юрі можна поставити з коефіцієнтом 1.55. На те, що абсолютним чемпіоном стане Усик – 2.40. Нічия, як найменш вірогідний результат у боксі, оцінена коефіцієнтом 17.00.

Гонорари боксерів
Журналіст ESPN Марк Крігель розповів про подробиці щодо гонорару.

“Цей бій справді відбудеться. Звідки я знаю? Що є причиною суперечок перед кожним великим поєдинком? Розподіл гонорару.

70 на 30 або 60 на 40? Це буде 50 на 50. Я розмовляв із Бобом Арумом, він підтвердив мені, що це питання вирішено. Інші мої джерела теж підтверджують це”, – сказав він.

За словами журналіста, деталі щодо гонорару свідчать про те, що цей бій точно має відбутися.

Читайте також  Усик отримав травму перед фіналом WBSS, і не буде боксувати в Росії

Прогнози відомих боксерів
Колишній чемпіон світу у двох вагових категоріях Андре Ворд заявив, що можливий поєдинок Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі інтригує набором навичок обох боксерів.

“В жодному разі не можна скидати Усика з рахунків, але Тайсон Ф’юрі – не Ентоні Джошуа. У Ф’юрі є аматорський досвід. Тайсон – великий, у нього чудовий розмах рук і він знає, як його використати. У стилі Ф’юрі немає суперечностей.

Ми бачили, як Тайсон піднявся з канвасу в бою проти такого панчера, як Деонтей Вайлдер. Він пропускав потужні удари, які б нокаутували більшість бійців. Ф’юрі знайшов спосіб підвестися, закусив капу, дотримувався плану на бій і переміг.

Я не думаю, що буде якась різниця в його поєдинку з Усиком, але це бій, який інтригує через набір навичок обох боксерів. Втім, вони вирізняються габаритами”, – цитує Ворда Boxingnews 24.

На думку відомого ексбоксера Хасіма Рахмана, українець Олександр Усик має всі шанси перемогти британця Тайсона Ф’юрі у поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу.

“Я думаю, що Усик може перемогти Ф’юрі. Я вважаю Олександра найкращим серед важковаговиків, які виступають на цей момент. Мені здається, що Ф’юрі копіює Усика, і він досяг у цьому серйозних успіхів. Але коли ти б’єшся з повільними супертяжами – це інший бокс. Все, що Ф’юрі робить у плані боксу, Усик може зробити краще.

Надважка вага інша, тому що більшість супертяжів ледарює. Вони не мають професійної етики, тоді як дрібніші хлопці відрізняються. Боксерський IQ Усика відіграє дуже важливу роль. У багатьох випадках інтелект маленьких бійців може звести нанівець переваги їхніх суперників”, – сказав Рахман у інтерв’ю Fight Hype.

Читайте також  В Івано-Франківську рятувальники надавали допомогу байдарочниці

Колишній чемпіон світу Леннокс Льюїс жадає побачити поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу.

“Гей, хлопці, ми можемо нарешті дати фанатам бій за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі? 19 років – це великий термін і фанати заслуговують на це. Давайте зробимо це!”, – закликав він.

Колишній суперник обох боксерів Майк Гантер вважає, що українець може використовувати у поєдинку габарити Ф’юрі на свою користь.

“Коли Ф’юрі виходить битися проти когось із такими ж габаритами, як і він, він може використати свою вагу. Але коли ти виходиш на ринг проти боксера, який так само рухається на ногах, як і Усик, це буде набагато складніше. Я думаю, що Усику потрібно буде внести пару коригувань, але не думаю, що вага матиме таке велике значення, як думають люди. Це лише моя думка. Це буде цікавий бій. Я майже впевнений, що Усик впорається зі своїм завданням дуже добре”, – сказав Гантер в інтерв’ю Sky Sports.

В активі 35-річного Усика 20 перемог (13 – нокаутом) у 20 поєдинках. Чотири з них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.
У послужному списку 34-річного Ф’юрі 32 перемоги (23 – нокаутом) і одна нічия.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.