Порошенко приїжджав на Прикарпаття, щоб оглянути «віджатий» у Коломойського «Буковель»?

Як вже повідомлялося, 23 грудня у державну резиденцію «Синьогора», що у селі Гута Богородчанського району, прибув Президент України Петро Порошенко. Ніяких офіційних зустрічей на Прикарпатті не було заплановано.

8n84pa7j7l

 

За інформацією з власних джерел Стику стало відомо, що вчора, 24 грудня, Президент з дружиною навідалися на туристичний курорт «Буковель». За однією з версій, вони приїхали до дітей, які в той час там відпочивали, а за іншою – Петро Порошенко прибув, щоб обговорити ситуацію щодо лижного курорту, який може перейти державі після націоналізації «ПриватБанку».

Додамо,що глава центробанку Валерія Гонтарева повідомила, що «ПриватБанк», виконуючи вимоги Національного банку України щодо докапіталізації, влітку цього року став власником ряду активів своїх акціонерів, які перебувають в заставі у НБУ, зокрема, лижного курорту «Буковель».

“Влітку цього року багато хто з тих активів, які у нас в заставі, ми змусили банк взяти на баланс. Вони на балансі, значить, вони (тепер) належать державному банку”, – сказала вона.

Глава Нацбанку уточнила, що всього на баланс було поставлено тільки 31 млрд грн з кредитного портфеля обсягом близько 170 млрд грн, передає “Інтерфакс-Україна”.

Гонтарева не змогла гарантувати, що ці активи належали банку на момент переходу його під контроль держави.

“Виконавши наш норматив, вони тут же один з активів прибрали. Це називається шахрайство. … Я не можу вам сказати, що акціонери і менеджмент робили в останні кілька днів (перед введенням 19 грудня тимчасової адміністрації), в дуже відому п’ятницю. Країна дізнається, я не хотіла б зараз коментувати “, – сказала глава Нацбанку.

За її словами, потім Нацбанк активно працював з ПриватБанком, щоб той посилив застави за всіма іншими кредитами, які видавалися раніше.

Читайте також  Вправа проти стресу: як заспокоїтися в умовах війни

“Коли ми брали застави, вони не перебували у банку, тому що у банку портфель складався з пустушок, не маючи ніяких застав і ніяких реальних активів. Тому нам в застави акціонери дали свій власний бізнес: наприклад, компанію “Бориваж”,”Буковель” , літаки ( “Боїнги” і ще …) “, – повідомила вона.

Згідно фінзвітності «ПриватБанку», на його балансі до середини 2016 року перебувало заставлене майно на 31,824 млрд грн, яке було отримано в рахунок врегулювання непогашеної заборгованості за кредитами та авансами клієнтам, а також вбудованими похідними інструментами. У тому числі – гірськолижний курорт оціночною вартістю 10,02 млрд грн, резервуарний парк – 8,528 млрд грн, завод великогабаритних шин – 4,959 млрд грн, готельні комплекси – 4,12 млрд грн, спортивні комплекси – 1,517 млрд грн, інша нерухомість – 2,701 млрд грн. Крім того в липні-серпні банк додатково стягнув заставне майно ще на 10,914 млрд грн. У тому числі АЗС вартістю 6,037 млрд грн, літаки – 4,145 млрд грн, земельні ділянки – 477 млн грн, нерухомість – 255 млн грн.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.