Росіяни планували тиждень воювати за Херсон: Арестович пояснив, чому в окупантів “посипався” фронт

Росіяни запанікували після вибухів на Антонівському мості.

Радник Офісу президента Олексій Арестович розповів, що росіяни планували ще тиждень воювати за Херсон, проте щось пішло не за планом.

Про це він сказав у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним.

“Як казав міністр оборони Резніков, росіяни в Херсоні ще повинні були тиждень чинити спротив та евакуюватися. Але сталося кілька цікавих подій. Це колись встановлять історики. Але сталося дві речі. Перша – це обвал Антонівського моста. Цей вибух, який показали росіяни – це потрапляння HIMARS в колону та, схоже, в автомобіль з боєприпасами. Бо вибух був дуже сильний. Або здетонувала та вибухівка, яку вони планували підірвати, коли всі відійдуть. Далі виникає цікавий ланцюг подій – обвалюється Киселівка. Окупанти чи то дізналися, що моста вже немає і потрібно тікати, чи то мобілізовані не витримали, чи були інші причини. І тоді наші одразу пробралися до Чорнобаївки та на окраїни Херсона. Тільки-но уявіть, що відбувалося в Херсоні серед росіян: ЗСУ на окраїнах, Антонівський міст підірвано, знищена понтонна переправа і основна маса військ тікає через дамбу Нової Каховки своїм ходом”, – розповів Арестович.

Звільнення українського Херсона
Російські окупанти захопили Херсон ще на початку повномасштабного вторгнення. Українці намагалися чинити опір та виходили на центральні вулиці з державними прапорами, проте росіяни часто погрожували зброєю та навіть стріляли.

11 листопада українські захисники увійшли до Херсона. Місцеві жителі радіють поверненню до України та влаштовують масові гуляння просто посеред вулиці. Люди також виходять з державними прапорами на вулиці, щоб привітати українських визволителів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.