“Укренерго” впровадило на Прикарпатті Графіки відключень

9 листопада знову впроваджені Графіки погодинних вимкнень. Така вказівка надійшла від диспетчера НЕК «Укренерго».

Тобто, сьогодні з 7:00 Графіки вводяться споживачів для II групи. Далі — згідно з необхідністю та Графіками для наступних черг, інформує АТ “Прикарпаттяобленерго”.

Попередньо, вимкнення будуть застосовані з 7:00 по 11:00 (ІІ черга), з 13:00 по 17:00 (IIІ черга) та з 17:00 по 20:00 (І черга).

Але ситуація може змінитись: Графіки можуть скасувати або, навпаки, — застосувати додаткові обмеження. Тому енергетики радять слідкувати за повідомленнями на своїй сторінці у Facebook та сайті.
Щоб вимкнення не застало зненацька, рекомендують знайти інформацію, до якої групи ви належите, за посиланням. Години ймовірних вимкнень за вашою адресою можна побачити за посиланням.

Для кожної групи є свій орієнтовний час вимкнень, проте у зв‘язку з нестабільною ситуацією в енергосистемі період вимкнень може змінюватись, нагадують в енергетичній компанії.

Інформація про вимкнення та час відновлення електропостачання в реальному часі доступні за посиланням.

Також інформацію про черги про фактичні знеструмлення за вашою адресою можна побачити у чат-боті Viber.

Ці обмеження вводяться не лише через розбалансовану систему внаслідок обстрілів енергетичної інфраструктури, не лише через дефіцит потужностей, але й через неекономне споживання електроенергії, переконують енергетики. Тільки за останній тиждень в області споживання електроенергії зросло на 15-20% порівняно із минулим тижнем.

Якщо кожен знизить споживання на 100-200 Вт, навантаження на мережі вдасться знизити на 50 МВт.

Щодня з 7:00 до 10:00 та з 17:00 до 22:00 навантаження на електромережу зростає в рази, особливо взимку. Відтак саме в цей час прикарпатців просять особливо звернути увагу на споживання електроенергії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.