Прем’єрка Великої Британії Ліз Трасс заявила, що йде у відставку

Вона працюватиме до обрання наступника.

Прем’єр-міністерка Великої Британії Елізабет Трасс 20 жовтня заявила, що йде у відставку.

“Я вступила на посаду в час великої економічної та міжнародної нестабільності”, – сказала вона та зазначила, що уже повідомила короля про намір піти у відставку з посади лідерки Консервативної партії.

На посаді очільниці британського уряду вона пробула лише 44 дні, що є найкоротшим терміном в історії країни. Як пишуть британські ЗМІ, причинами її відставки стала радикальна податкова реформа, яка спричинила хаос в економіці, обвалила фунт стерлінгів та не знайшла підтримки серед бізнесу країни. Саме через провал цієї реформи 14 жовтня було звільнено міністра фінансів Квасі Квартенґа. Він пробув на посаді усього 38 днів після призначення.

Трас також зазначила, що вибори нового прем’єра Британії відбудуться наступного тижня.

Варто зазначити, що усього через шість тижнів після виборів голови Консервативної партії Великої Британії і водночас прем’єр-міністра країни Ліз Трасс втратила підтримку однопартійців. Більшість консерваторів охоче повернули б на її місце попередника Бориса Джонсона, який не так давно подав у відставку.

Іншими можливими замінами Ліз Трасс називають нинішнього міністра фінансів і давнього суперника Джонсона Джеремі Ганта та кандидата, який посів третє місце на минулих виборах – Пенні Мордаунта.

Нагадаємо, що 47-річна Мері Елізабет “Ліз” Трасс стала новою прем’єр-міністеркою Великої Британії 6 вересня 2022 року. Вона замінила на посаді Бориса Джонсона. Від 2021 року до свого призначення новою прем’єр-міністеркою Ліз Трасс була міністеркою закордонних справ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.