У Польщі покарали неадеквата, який зірвав та спалив український прапор: Який ухвалили вирок

У Польщі судили мешканця містечка Яблоново-Поморське на півночі країни за наругу над прапором України. Чоловік зірвав і спалив прапор, встановлений на офіційній будівлі, і за свою дику ксенофобську витівку отримав покарання.

Про це повідомляє nowosci.com.pl.

Сам інцидент стався у травні, а судове засідання відбувалося наприкінці вересня у Торуні.

“Важко точно сказати, що саме керувало Олександром Дмитровичем, коли він зірвався і поглумився над українським прапором. У чоловіка були серйозні проблеми з алкоголем, тому йому важко самому описати свої мотиви. Він дорого заплатить за те, що зробив 3 травня 2022 року у своїй рідній місті Яблоново-Поморське”, – йдеться у публікації.

Прапор України був встановлений разом із польським прапором на будівлі Центру культури та спорту за рішенням мера Яблоново-Поморське, щоб виявити солідарність з українськими біженцями, які через повномасштабне вторгнення РФ були змушені залишити рідні будинки та виїхати з країни до Польщі до цього міста. пошуках притулку.

“Їх запросили до участі в урочистостях та святкуваннях 3 травня. Прапор України на будівлі був жестом дружби та солідарності. Ми всі хотіли, щоб вони відчули цю солідарність та підтримку у скрутні часи”, – розповіла директор Центру Катажина Помяновська.

Проте заходи затьмарив кричущий інцидент – місцевий житель зірвав із будівлі Центру український прапор, зім’яв та спалив його. Свої дії чоловік супроводжував грубими лайками на адресу українців і вигукував ненависницькі гасла.

Яке покарання отримав українофоб
І ось у результаті рішенням окружного суду в Торуні неадекват 22 вересня було визнано винним – його засудили до 8 місяців обмеження волі та громадських робіт, які чоловік має виконувати протягом 30 годин на місяць.

Крім того, додав старший секретар суду Ярослав Шимчак, підсудного зобов’язали протягом періоду відбування покарання виконувати оплачувану роботу та утримуватись від зловживання алкоголем.

Читайте також  Робота в Польщі: міста конкурують за українців, де та яку зарплату пропонують – вакансії (фото)

Зазначимо також, що цей вирок – не остаточний. Клопотання про письмове обґрунтування подала окружна прокуратура Грудзендза, яка, зважаючи на все, наполягатиме на суворішому покаранні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.