Воздвиження 2022: Нaйсyвoріша заборона свята, за яке можна пoплaтитися

27 вересня ми відзначимо свято Воздвиження Хреста Господнього, велике двонадесяте свято, яке в народі ще називають Хрестовоздвиження. Безперечно, свято має особливі традиції та одну особливу заборону, в яку здавна вірили люди.

Що не можна робити у цей день, чим він особливий – у матеріалі Styler нижче.

Що заборонено робити на Воздвиження
Одна з головних заборон – не ходити до лісу 27 вересня. Наші пращури помітили, що наші пращури вважалися сильними. Вони стають активними, адже виповзають, щоби погрітися перед зимовою сплячкою.

Також у народі вірили, що на Воздвиження будь-які починання важливих справ приречені на провал.

Рекомендується також дотримуватися посту, відмовившись від вживання їжі тваринного походження, і зрозуміло – алкоголю. 27 вересня – одноденний пост у церковному календарі.

Не можна сваритися, лаятись, лихословити і бажати іншим зла. Під забороною не лише погані вчинки, чистими мають залишатися думки.

Не можна займатися важкою фізичною роботою, все ж таки – це велике і важливе свято.

Заборонено шити, в’язати, вишивати, тому що можна викликати неприємності.

Значення свята
Православні віруючі відзначають цей день, посилаючись на події, що відбулися 326 року.

Вважається, що тоді цариця Олена, яка вирушила на пошуки християнських святинь, знайшла хрест, на якому був розіп’ятий Ісус, і його труну, тобто печеру, де він був похований, а потім воскрес.

Традиції Хрестовоздвиження
У церквах на Воздвиження проводяться святкові богослужіння, де священики піднімають хрест високо над головою, щоб бачив його кожен присутній.

У народі вірили, що на Воздвиженні кіт у хаті міг залучити удачу та відігнати хвороби. Часто люди “позичали” котиків у сусідів, заносили додому, пригощали молоком.

На стіл подавали страви без м’яса, яєць та молока. Обов’язковою стравою на столі має бути капуста – цьому овочу приписували особливі цілющі якості.

Читайте також  Сьогодні світ святкує Міжнародний чоловічий день

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.