Калуський суд звільнив 21-річну водійку від тюрми за вчинену аварію

Фахівець із Центру пробації звернулася до суду із клопотанням про звільнення 21-річної засудженої від покарання у вигляді позбавлення волі.

Згідно з матеріалами справи у жовтні 2019 року у нічну пору доби засуджена водійка рухалась автодорогою Стрий-Чернівці-Мамалига у напрямку міста Долини. У той час в одному з сіл Калуського району поза межами пішохідного переходу на дорогу вийшов пішохід, інформують “Вікна” з посиланням на Калуський міськрайонний суд.

При наближенні до пішохода водійка, керуючи автомобілем, рухалася із швидкістю 162 ± 10,9 км на годину при дозволеній швидкості у населеному пункті не більше 50 км, проявила неуважність, не встежила за дорожньою обстановкою та здійснила наїзд на пішохода. У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху відбулась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої пішохід отримав тілесні ушкодження.

Суд встановив, що вироком Калуського міськрайонного суду дівчину визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). За скоєне їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки. На підставі ст. 75 КК України дівчина звільнена від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

Як вбачається із матеріалів справи, відносно засудженої за час перебування на обліку у секторі пробації складено оцінку ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення та складений індивідуальний план роботи для зменшення ризику вчинення нового кримінального правопорушення, який засуджена виконала.

Дівчина нового кримінального правопорушення не вчинила, громадський порядок не порушувала, до адміністративної відповідальності не притягувалася. Тому суд звільнив дівчину від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі у зв’язку із закінченням іспитового строку.

Читайте також  Вагітну затисло в авто: у Польщі біля пункту пропуску в серйозній ДТП постраждало багато українців (фото)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.