Порошенко пояснив, чому довелося націоналізувати ПриватБанк

Президент України Петро Порошенко назвав рішення про націоналізацію ПриватБанку “безпрецедентним”.

“Опосередковано від стану справ в цьому банку залежить вся фінансово-економічна ситуація в країні – настільки він великий, або, як кажуть фахівці, системний. Через це його не можна помістити в прокрустове ложе стандартних технологій оздоровлення банків”, – сказав президент.

1114

“Саме тому ми вдаємося до безпрецедентного рішення – його переходу на стовідсоткову державну власність”, – додав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв рішення про перехід 100% акцій Приватбанку у власність держави. Передбачається, що власником 100% акцій Приватбанку стане держава в особі Міністерства фінансів, яке “гарантує безперебійне функціонування цієї установи і збереження коштів її клієнтів”.

Перехідний період починається з 19 грудня. Держава обіцяє забезпечити плавний перехід і стабільну роботу ПриватБанку в звичайному для його клієнтів режимі.

У самому “Приваті” відзначають, що націоналізація стала для них сюрпризом, оскільки була породжена серією інформаційних атак на фінустанову. “Власне, рішення про добровільну і мирну передачу банку у володіння державі було прийнято рівно в той момент, коли ми зрозуміли, що цю інформаційну атаку ми можемо не пережити і що під загрозою можуть опинитися наші клієнти”, – зазначив заступник голови правління ПриватБанку Дмитро Дубілет.

Дубілет також запевнив, що клієнтам переживати за свої гроші не варто, оскільки держава гарантує збереження всіх коштів фізичних та юридичних осіб на поточних і депозитних рахунках. Пізніше стало відомо, що платежі юридичних осіб зупиняться на добу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.