У Франківську містянка віддала “працівнику поліції” 50 тисяч гривень, бо той пообіцяв звільнити її сина

В Івано-Франківську невідомий чоловік ошукав на 50 тисяч 53-річну місцеву мешканку.

Незнайомець зателефонував і представився працівником поліції. Каже, що її син вчинив злочин та він може допомогти йому, проте за «окрему плату», повідомляє Франик.

225041

Жінка не розуміла, що коїться, тому почала розпитували, що саме трапилося, но невідомий сказав, що нема часу на розмови, бо потрібно терміново передати кошти, аби уникнути серйозних проблем.

Потерпіла «з гарячу» віддала 50 тисяч гривень чоловікову, який підійшов до її будинку. Після всього цього жінка вирішила позвонити синові, і тоді вона зрозуміла, що потрапила до рук шахрая. Тоді вона звернулася у поліцію.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають заходи, щоб встановити особи зловмисників.

Отже, щоб не потрапляти у такого роду ситуації треба спочатку звонити синові і переконатися чи все гаразд або у поліцію.

І ще, коли Вам телефонують працівники поліції чи працівники банку розпитайте якомога більше інформації, не панікуйте та не приймайте поспішних рішень. Перевіряйте всю сказану Вам інформацію: в якому відділі поліції знаходиться родич,  в якій лікарні перебуває, ім’я правоохоронця, лікаря, повне ім’я нібито затриманого чи потерпілого або одразу ж набирайте номер телефону «102».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.