Як зміняться ціни на цукор та гречку до кінця року в Україні – відповідь Мінагрополітики

За прогнозами Мінагрополітики, гречка в Україні з жовтня подешевшає. І це незважаючи на те, що з початку року вона зросла в ціні майже вдвічі. Щодо цукру, підстав для його подорожчання у відомстві також не бачать. Ціна на цукор залишатиметься у тих самих межах до кінця поточного року.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, пише РБК-Україна. Він пояснив такий стан справ тим, що навесні українські аграрії засіяли в 1,5 раза більше гречки, ніж минулого року. А також 180 тисяч тонн цукрових буряків, з яких виготовлять близько 1 мільйона 100 тисяч тонн цукру. Це повністю покриє його внутрішнє річне споживання та стримає зростання ціни.

“Україна повністю забезпечить себе гречкою, ще й сформує резерв. Тому вже в жовтні, коли крупа буде оброблена і надійде до споживача, очікуємо зниження ціни. Крім того, за рахунок високого врожаю (цукрових буряків) минулого року, сформовано запаси. Тому дефіциту цукру в Україні точно не буде. Факторів для зростання цін, як мінімум до кінця року, немає”, – пояснив заступник міністра.

Крім того, Україна продовжує експортувати свою агропродукцію до найбідніших країн. Так, до кінця вересня наша країна планує поставити з українських портів щонайменше три мільйони тонн зерна. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.