Вчителів, які співпрацюватимуть із окупантами, прирівняють до колаборантів

Вчителі, які залишилися на окупованих територіях та викладатимуть російську програму дітям, будуть прирівняні до колаборантів.

Про це під час брифінгу 31 серпня повідомив голова Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

За його словами, всі, хто погодиться співпрацювати з окупантами, будуть прирівняні до колаборантів і відповідатимуть за законом. Це стосується, зокрема, і вчителів.

“Вчителі, які спробують розпочати навчання за російськими програмами, за нашим законодавством прирівнюються до колаборантів та підпадають під дію Кримінального кодексу України з усіма негативними наслідками. Дітей це не стосується. Батьки можуть бути залякані і з примусу можуть відправити дітей до школи”, – наголосив Сергій Бабак.

Після звільнення захоплених росіянами територій з учнями та їхніми батьками проводитиметься психологічна робота, щоб морально повернути їх до України.

Також Бабак зазначив, що деякі вчителі з тимчасово окупованих територій таємно продовжують навчати дітей українській мові.

Щодо дітей, які перебувають за кордоном, то вони зможуть продовжити навчання онлайн в українських школах. Вони можуть приєднатися до будь-якої середньої освіти онлайн: або до своєї, в якій раніше навчалися, або до будь-якої іншої.

“Ми не втрачаємо зв’язок з кожною дитиною. З кожною дитиною працює адміністрація тієї школи, в якій ця дитина навчалася раніше. Я дякую нашим країнам-партнерам, що вони допомогли і дозволили нашим учням інтегруватися в їхню систему освіти. Так, у деяких країнах дійсно є вимога ходити офлайн до шкіл тих країн, але немає заборони вчитися онлайн в українських школах”, – пояснив народний депутат.

Крім того, в Україні планують створити онлайн-школу, щоб об’єднати українських школярів за кордоном, внутрішньо переміщених осіб та навіть українську діаспору за кордоном.

Читайте також  На Прикарпатті може виникнути заборгованість з виплати зарплати вчителям (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.