“Передову закрили”: що відомо про заборону роботи на фронті цивільних ЗМІ

Цивільним журналістам заборонили будь-яку роботу з військовими підрозділами

Увівторок, 30 серпня, на 188-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну стало відомо, що деяким представникам ЗМІ заборонять висвітлювати події на “передовій”.

Про це повідомили одразу кілька кореспондентів, зокрема Руслан Смещук, якого нещодавно нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Заборона стосується лише цивільних журналістів.

Смещук розповів, що його завтрашню фронтову зйомку скасували через заборону на роботу для цивільних репортерів із військовими підрозділами. Представники ЗМІ вважають, що це реакція військового командування на всілякий витік інформації через контрнаступ ЗСУ на Херсон.

“Колеги кажуть, що з завтрашнього дня вступає в дію військовий наказ, який блокує будь-яку роботу цивільних репортерів з військовими підрозділами. І навіть немов би повна заборона на роботу в зоні відповідальності підрозділів. Тобто, наприклад, евакуація в умовному Краматорську теж потрапляє під цю заборону. Але в цій частині — це ще не точно. Коллеги кажуть це реакція на вчорашні різноманітні витоки інформації”, — написав Смещук.

У Генштабі зробили рекомендації для ЗМІ й не тыльки з цього приводу.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.