Дві речі: Віктор Ющенко розповів, що допоможе Україні перемогти росію

Дві речі: Віктор Ющенко розповів, що допоможе Україні перемогти росію

Третій український президент переконаний, що одним із найважливіших факторів перемоги зараз є Чорне море.

Ексочільник української держави Віктор Ющенко поділяє думку 93% українців, які впевнені, що перемога у повномасштабній війні з рф буде за Україною. При цьому він акцентує увагу на двох важливих речах, які знадобляться нам для того, щоб узяти гору над агресором. Це насамперед допомога наших західних партнерів, а також можливість повернути контроль над акваторією Чорного моря.

Про це політик розповів під час інтерв’ю з журналістами “Української правди”. На думку Віктора Ющенка, наша країна зараз потребує важливої та стратегічної допомоги, і дуже добре, що Захід нарешті усвідомив її важливість у повному обсязі.

Загалом, вважає він, Україна має подбати про два пункти. Перший — уже згадана допомога. Зараз, переконаний третій президент, уже йде та фаза війни, коли найбільш ефективне просування українських військових є можливим лише завдяки ефективній вогневій підтримці. Також ЗСУ все ще потребують озброєння, яке зможе вивести з ладу ворожі склади з боєприпасами та інші розташування росіян.

Друга необхідна для перемоги річ — повернення під контроль акваторії Чорного моря.

“Колосальні клопоти українським позиціям завдаються через той самий неврегульований статус Чорного моря, який ми сьогодні маємо, — зазначає політик. — Я маю на увазі, що Чорне море — не приватна власність росії, це не приватна власність Туреччини чи Болгарії, чи Румунії… Чорне море — це міжнародне море, яке знаходиться під покровом міжнародного морського права”.

Віктору Ющенку відверто не подобається, що постачання українського зерна контролюється російською стороною. Він переконаний, що допуск представників цієї країни є неправильним, адже росія — це окупант.

Читайте також  "Зав'язали очі, посадили в танк і повезли": Бучанка розповіла, як хлопець врятував її із окупованого селища, а сам потрапив у полон

“Я переконаний, що світ мав це питання вирішувати інакше, — говорить Ющенко. — Ми залишили Чорне море, як море для провокацій та для військового використання росією. Путін робить на Чорному морі не все, що завгодно, але дуже багато поганих речей” .

Тому, вважає президент, Чорне море варто якнайшвидше вивести зі стану майданчика воєнних дій.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.