СБУ виявила львів’ян, які злили у мережу відео обстрілів

Не раз уже говорили та попереджали про заборону фото/відео фіксації при здійсненні ракетних ударів по території України, щоб не стати мимовільними інформаторами та коригувальниками ворога. Але в мережі, як і раніше, з’являються такі відомості.

СБУ продовжує роботу з виявлення таких порушень, і сьогодні повідомила про чотирьох “відеоспеціалістів”, які виклали кадри ракетних ударів в Інтернет.

Усі вони зняли на свій телефон відео ракетного удару по Львову 3 травня, після чого завантажили його у телеграм-канали. Внаслідок цих необдуманих дій відео розійшлися по мережі та стали доступні ворогові.

“Постійні нагадування в соціальних мережах та медіа, щодо заборони проведення стрімів чи фото/відео зйомок в момент авіаобстрілів, не зникають з поля зору, проте є такі, хто вперто це ігнорує, – повідомляють у СБУ. – Після таких відеокадрів «режисери» опиняються на фільтраційних пунктах правоохоронців, де мають змогу подумати над своїми вчинками”.

Зараз вони каються, кажуть, що усвідомлюють шкоду та злочинність своїх дій. Однак, наслідком такої поведінки могли бути руйнування та життя людей, які покаянням не повернути.

СБУ нагадує, що такі дії дають ворогові можливість “проаналізувати скоєні обстріли та провести аналіз ураження об’єктів”. Ворог скоригується і завдасть нового удару.

“Вразі, якщо у вас опинились такі відеоматеріали, не поширюйте їх в соцмережах, а надсилайте правоохоронцям. Не допомагайте ворогу”, – звертається до користувачів інтернет-служба безпеки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.