COVID-19 набирає обертів: за тиждень кількість хворих в Івано-Франківську збільшилася на 30%

Коронавірус поширюється, але тепер з новими підтипами.

На початку літа в США та Китаї активно почала зростати захворюваність на коронавірус. Очевидним був той факт, що поширення ковіду дістанеться і до України.

І вже починаючи із середини липня медики почали фіксувати поодинокі позитивні випадки коронавірусної інфекції, пише Фіртка.

Лише за останній тиждень кількість хворих у КНП «Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги» зросла на 30%. Адже, кожен пацієнт, який здавав ПЛР-тест мав позитивний результат.

Йдеться про 90 людей, в яких був підтверджений коронавірус. Однак такий різкий стрибок зараження на ковід-19 був прогнозований.

«Всі обстеження, з якими зверталися до нас люди, були позитивні ПЛР-тести. Ми за тиждень робили близько 90 тестів і фактично всі вони були підтверджені на ковід.

Тому ми маємо на сьогодні збільшення кількості випадків на covid-19”, – зазначає директорка КНП “Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги” Ольга Савчук.

Також варто очікувати незабаром українцям й нового виду коронавірусу. Це підтип Омікрону – Кентавр. Саме він зараз активно поширюється в Європі. А люди, які подорожують, ймовірно його привезуть і в Україну.

Кентавр має ще дев’ять видів і поширення цієї інфекції очікується масово, зазначають медики. Також цей підтип Омікрону може вразити і людей, які вакциновані.

«Зараз Кентавр в Україні ще не популярний. Але осінню ймовірно він буде і поміж нас. Найактивніше він вирує в США. І його поширення буде масштабним.

Кожен вірус, який мутує, може вразити навіть вакцинованих. Пацієнтів, які перебували б під киснем, немає.

Тому, як поводитиметься Кентавр ми поки не знаємо», – прокоментувала ситуацію Савчук.

Наразі медики закликають людей вакцинуватися бустерною дозою, носити засоби індивідуального захисту, а особливо в громадських місцях і транспорті. Також не забувати і про антисептики.

Читайте також  На Прикарпатті учасник АТО організував нетиповий дитячий табір. ФОТО

А щодо маскового режиму, то його вже повернули у медзаклади минулого тижня. Тож лікарі наполегливо просять відвідувачів дотримуватися правил дистанціювання, не нехтувати своїм здоров’ям та поважати оточення, одягаючи маску у людних місцях.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.