“Стрaшнa гроза суне на ці області, синоптики попереджають про шаленство стихії”: Експерти про нeбeзпечнy погоду

Синоптики попереджають про те, що на вихідні Україну накриють шалені зливи, які можуть стати руйнівними подекуди. Однак люта стихія спричинить негоду не у всіх областях, то ж мешканцям конкретних регіонів варто підготуватися.

Як інформує “Апостроф”, цими вихідними, 30 і 31 липня, в Україні очікується кардинально різна погода: у західних регіонах прохолодно і дощ з грозою, а на півдні сонце прогріє повітря до +32 градусів.

Погода в суботу

30 липня, у суботу, у західних областях очікується дощ із грозами, тоді як на решті територій або сонячна погода, або мінлива хмарність з проясненнями.

На заході країни вночі температура повітря прогнозується на рівні +14+17 градусів, а вдень підніметься до +27+29 градусів, на Закарпатті до +31 градуса.

У північних, центральних і східних областях нічна температура коливатиметься в межах +14+18 градусів. Удень стовпчик термометра покаже +28+31 градус тепла.

Водночас у південних регіонах і вночі, і вдень значно спекотніше: +20+22 вночі, +30+32 удень.

Погода в неділю

У неділю, 31 липня, погода буде майже аналогічна до суботньої. От тільки дощі з грозами поширяться й на Вінницьку та Одеську області.

У західних областях уночі й вдень очікується прохолодна погода: у нічну частину доби стовпчик термометра показуватиме +14+17, у денний час від +18 до +21 градуса. У північних, центральних і східних областях уночі така ж температура повітря, однак удень воно прогріється до +27+31 градуса.

У південних регіонах залишається спекотна погода: уночі +19+22, удень до +32 градусів у тіні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.