Чому російські матері не скинули Путіна і не їдуть за тiлaми загuблuх синів: Пояснення Арестовича

Арестович розповів, що російські матері навіть бояться розмовляти зі своїми синами, які потрапили в українсьий полон. Перше питання від матерів: “А мені нічого не буде за те, що я з тобою розмовляю”.

Російські матері не хочуть їхати в Україну за тілами своїх загиблих синів, хоча українська влада неодноразово закликала і давала можливість це зробити.

Чому матері загиблих російських солдатів все ще не повалили владу, а матері полонених боятися розмовляти з синами, розповів радник керівника Офісу президента Олексій Арестович в інтерв’ю “Радіо Чикаго”.

Арестович певен, що путінський режим не тільки отупляє, але й розбещує росіян.

“У нас були десятки випадків, коли полоненому окупанту дали можливість подзвонити родичам, а першим питанням від мами було: “А мені нічого не буде за те, що я з тобою розмовляю?”. Не питання “Як ти?”, “Що з тобою?”. За весь час лише мама одного окупанта надіслала письмове підтвердження про готовність забрати сина з полону, однак згодом, вочевидь, її відмовили родичі й вона таки не приїхала”, — каже представник ОП.

За його словами, під час Першої Чеченської війни було чимало матерів, які шукали свої синів серед вбитих і поранених. Чеченці не чіпали їх, тому що ставилися до цього з розумінням.

“Однак тепер все зовсім інакше. Немає жодної матері (яка погодилася б забрати тіло загиблого – Ред.), хоча їм пропонувалося забрати тисячі тіл загиблих, які зараз в українських моргах. Навіть не на обмін – просто заберіть.

Є чимало історій про те, як росіяни купують автомобілі за “гробові” компенсації після смерті сина, чоловіка, батька чи брата. І навіть в перехоплених розмовах: “та з нього жодної користі не було, а так хоч гроші отримали”. Тому Путін не просто отупів росіян, він їх розклав морально. І це стало масовим явищем”, — підсумував Арестович.

Читайте також  Великий обмін полоненими: з’явилися нові деталі

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.