Зеленський назвав фейками повідомлення про масові ракетні обстріли 16 липня

Масових ракетних обстрілів України росіянами під вечір суботи, 16 липня, не було. Подібні повідомлення в соцмережах виявилися фейками.

Під вечір суботи, 16 липня, в Україні не було масових обстрілів російськими ракетами. Ці повідомлення про масовість – фейки.

Про це у вечірньому відеозверненні 16 липня заявив президент України Володимир Зеленський.

“Сьогоднішній день показав, наскільки важливо, щоб ми дбали про Україну й одне одного у тому, що ми говоримо і як переживаємо цей час. Скільки людей сьогодні налякав фейк про масований російський ракетний удар по Україні? Після всього, що відбувалося в попередні тижні. Після Дніпра, Вінниці, Часового Яру… Скільки нервів псується щодня тиражуванням страшилок від російських пропагандистів і посадовців… Скільки проблем українці створюють самі для себе, довіряючи будь-якому анонімному джерелу… Це набуває іноді просто нездорових форм, коли соціальними мережами й сайтами поширюються свідомі “вкиди” з Росії, мета яких тільки одна – доповнити ракетний і артилерійський терор проти нашої держави іще й інформаційними терором”, – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що “іноді інформаційна зброя може зробити більше, ніж зброя звичайна”.

“Очевидно, що будь-якими ракетами й артилерією Росії не вдасться зламати нашу єдність і збити нас зі своєї дороги. І так само очевидним має бути й те, що українську єдність не зламати брехнею чи залякуванням, фейками чи теоріями змови. Ми вистоїмо й переможемо. Відвоюємо своє й відбудуємо нормальне життя. Ми зробимо це разом – тільки так це можливо”, – зазначив Зеленський.

Зазначимо, що фейк про масові російські ракетні атаки по Україні тиражували не лише звичайні користувачі соцмереж, а й посадовці – зокрема, мер одного з обласних центрів, який згодом зачистив свій пост.

Читайте також  Пекучий біль скорботи: на війні зaгuнули 5 Героїв із заходу України

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.